A social media troll on Tax structure In India

While surfing on social site facebook I came across a post by my friend. As it was related to accounts and taxation it caught my attention immediately. I decided to share it. But It looked me familiar.  I am sharing this with you.  It is said that If you are born then start paying the taxes and pay until you die. Taxes are eternal truth. A troll about taxation system in India is moving on Facebook for quit some time and Now One of my Facebook friend Chinmoy Das again shared it to me. I am putting it to my readers. Enjoy and give your valuable comments.

Many people feel that if they are not paying Income tax then they are not paying any tax but they are living in a myth that they are not paying tax. Govt. is silently slipping penny out of their pocket and they don't even know how and when.
but If you are doing business India which is hardest task then all most all taxes are applicable on you depending the level of business you are doing and kind of business you are doing.
Here is the troll for you.

TAX STRUCTURE IN INDIA
1) What r u doing? 
Ans. : Business 
Tax : PAY: PROFESSIONAL TAX!

2) What r u doing in Business? 
Ans. : Selling the Goods. 
Tax : PAY SALES TAX!!

3) From where r u getting Goods? 
Ans. : From other Area/State/Abroad 
Tax : PAY CENTRAL SALES TAX, CUSTOM DUTY & OCTROI! AND NOW LBT & LPT.

4) What r u getting in Selling Goods? 
Ans. : Profit
Tax : PAY INCOME TAX!
How do you distribute profit ? 
Ans : By way of dividend 
Tax : Pay DIVIDEND DISTRIBUTION TAX.

5) Where u Manufacturing the Goods? 
Ans. : Factory
Tax : PAY EXCISE DUTY!

6) Do u have Office / Warehouse/ Factory?
Ans. : Yes 
Tax : PAY MUNICIPAL & FIRE TAX!

☑7) Do you have Staff? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY STAFF'S PROFESSIONAL TAX!

8) Doing business in Millions? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY TURNOVER TAX! 
Ans : No
Tax : Then pay Minimum Alternate Tax (MAT).

9) Are You taking out over 25,000 Cash from Bank? 
Ans. : Yes, for Salary. 
Tax : PAY CASH HANDLING TAX!

10) Where r u taking your client for Lunch & Dinner? 
Ans. : Hotel 
Tax : PAY FOOD & ENTERTAINMENT TAX!

11) Are you going Out of Station for Business? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY FRINGE BENEFIT TAX!

12) Have you taken or given any Services?
Ans. : Yes 
Tax : PAY SERVICE TAX!

13) How come you got such a Big Amount?
Ans. : Gift on birthday
Tax : PAY GIFT TAX!

14) Do you have any Wealth? 
Ans. : Yes
Tax : PAY WEALTH TAX!

15) After paying so many taxes ,to reduce Tension, for entertainment, where are you going? 
Ans. : Cinema or Resort
Tax : PAY ENTERTAINMENT TAX!

16) Have u purchased House? 
Ans. : Yes
Tax : PAY STAMP DUTY & REGISTRATION FEE !

17) How u Travel?
Ans: Bus
Tax : PAY SURCHARGE!

18) Any Additional Tax? 
Ans. : Yes 
Tax : PAY EDUCATIONAL ADDITIONAL EDUCATIONAL & SURCHARGE ON ALL THE CENTRAL GOVT.'s TAX !!!

19) Delayed any time Paying Any Tax?
Ans. : Yes
Tax : PAY INTEREST & PENALTY!

20) Do you want growth of India.?
Ans: Off course Yes .
Pay electricity tax, water tax, education tax, & other taxes, which is used by defaulter people.

21) INDIAN :: Can I die now, i have paid all taxes and now nothing is left with me? 
Ans :: Wait we are about to launch the FUNERAL TAX.

Now here is the post which i have published way back in July 2011. You would find striking similarity. It raises some questions to ponder upon. What we are doing on social media since july 2011 or even earlier ? Just pushing contents of others! How many of FB users are actually contributing to FB? How many are just content pushers?
I think almost 99% people on facebook just push contents published by some few others. This percentage may vary but this is a fact. What do you think friends?

Shailendra Yadav

The Post is written with an aim to help Tally software users. You can consider subscribing all my post related to Tally by putting your email id in the box below and joining my email list. If you find the contents interesting then don't forget to share it with your friends.
You can also get professional help like Implementation of Tally in your business or Web Support on tally by asking a Quote.

Join over 5000 Subscribers! Please sign up to receive Updates.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

0 responses:

Post a Comment

Thanks
From ApniTally For your valuable comment. Do keep visiting to resolve your queries

 

Copyright @ 2013 ApniTally.

Designed by Templateiy &Site Developed abd Maintained By Cybertec Solutions